Residential House by Tonny Wirawan Suriadjaja

Tonny Wirawan Suriadjaja Shows The Long House Residential House

Tonny Wirawan Suriadjaja, the designer of the displayed project Residential House by Tonny Wirawan Suriadjaja explains, Sited far away from the city's heavy traffic, the Long house is designed to maximize sufficient amount of natural light and open air to enter the building. The building consists of three massing stacked up together and created H-shape form from top view. The massing on the upper floor are placed perpendicular to the massing on the ground floor in order to avoid direct sunlight. The building is called long house because of its long and horizontal massing shape. Concrete, wood, and greenery are elements that tie together the nature and man environment..

Residential House by Tonny Wirawan Suriadjaja Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=72016

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Manner homepage.

Design Shop
Copyright © 2010 - 2019 Design Manner - designmanner.com - All Articles